Asbest in plafond

Asbesthoudende materialen in plafonds en wanden

Het verwerken van asbest in woningen en schuren is sinds 1993 door de wet verboden in Nederland. In woningen die zijn gebouwd voor 1993 is echter nog vaak asbest verwerkt of kunnen sporen van asbesthoudend materiaal bevatten. Asbest zit vaak verwerkt in cement, golfplaten, plafonds en in isolatie achter muren en plafonds. Denk hierbij aan brandwerende coats, asbesthoudend stucwerk (asbesthoudende pleister) en valse/verlaagde plafonds. Als het plafond een vezelige en korrelige structuur heeft, is er vaak sprake van materiaal waarbij asbest is verwerkt. Brandwerende coats zijn vaak te herkennen door de gele of lichtbruine kleur. De structuur van coats is echter anders, meestal een structuur van zachtboard.

Vraag een offerte aan voor asbest verwijderen in plafond

Spuitasbest plafond

Spuitasbest is een vorm van niet-hechtgebonden asbest. De asbest vezels zitten niet geheel vast in het materiaal en kunnen gemakkelijk asbestvezels vrijgeven en zorgen voor een blootstellingsrisico. Spuitasbest werd voor 1993 ook veel gebruikt als afwerking van plafonds.

Asbest in plafond verwijderen nodig?

Niet-hechtgebonden asbest verwijderen is lang niet altijd noodzakelijk. Als het asbest zit opgesloten, bijvoorbeeld onder een plafondplaat en er weinig kans bestaat dat het asbest beschadigt, kunt u deze laten zitten. Risico op gevaar is hierbij laag. Brakke Asbestsanering BV kan uw situatie bekijken en beoordelen of het daadwerkelijk nodig is om het asbest te verwijderen of dat het asbest geen risico vormt. Is er wel sprake van een gezondheidsrisico? Dan geven wij u graag advies op maat. Neem alvast contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Kosten verwijderen asbest plafond

Voor het verwijderen van asbesthoudende plafonds zijn er een aantal factoren die een rol spelen. Denk hierbij aan het oppervlak, soort asbest (risicoklassen asbest) en de grootte van het materiaal. Brakke Asbestsanering is gespecialiseerd in het saneren van asbest en kan u een prijs op maat geven. Prijs op maat ontvangen? Vraag dat een vrijblijvende offerte aan.

Neem contact op met Brakke Asbestsanering