Asbest in pleisterwerk en stucwerk

Asbesthoudende materialen werden voor 1993 ook toegepast in pleisterwerk en stucwerk. Als er in een oude woning pleisterwerk of stucwerk zit, is de kans aanwezig dat deze asbest bevat. Door asbest te gebruiken in pleisterwerk en stucwerk, wordt deze steviger, duurzamer en mogelijk ook brandwerend. Het asbest dat is verwerkt in pleisterwerk en stucwerk valt onder de categorie niet-hechtgebonden asbest. Alhoewel de hoeveelheid asbest in deze materialen aanzienlijk lager is dan bijvoorbeeld bij asbesthoudende golfplaten, vormt het nog steeds een gevaar voor uw gezondheid. Daarom doet u er goed aan deze te laten verwijderen door een gespecialiseerd asbestsaneringsbedrijf. Brakke Asbestsanering BV is voor dergelijke werkzaamheden de ideale partner.

Herkennen van asbest in pleisterwerk en stucwerk

Asbest is pleisterwerk en stucwerk is te herkennen aan de bruinige laag. Heeft u bruin pleisterwerk of stucwerk? Dan is de kans reel dat er sprake is van asbesthoudend materiaal. Dit geldt ook wanneer de pleisterlaat tussen 1960 en 1980 is aangebracht. Wilt u zeker weten of er sprake is van asbest in uw pleisterwerk of stucwerk? Brakke Asbestsanering BV kan een monster om het te laten testen in een erkend asbestlabo.

Stucwerk met asbesthoudende materialen

Naast de brandwerende werking van asbest heeft asbest in stucwerk ook een verstevigende werking. Daarom kun je stucwerk met asbest er in op vele plaatsen in uw huis tegenkomen. Veelal werd het toegepast als afwerking onder daken en op verdiepingen als afwerking van kamers en andere ruimtes. Niet alle zichtbare vezels in pleisterwerk en stucwerk zijn asbest. Vroeger werden er veel andere materialen gebruikt als versteviging van pleisterwerk. Denk hierbij aan stro, paardenhaar en andere haren.

Asbest in pleisterwerk laten verwijderen

Zoals hierboven beschreven valt asbest in pleisterwerk en stucwerk onder niet-hechtgebonden asbest. Daarom is het niet toegestaan om deze vorm van asbest zelf te verwijderen. Het is namelijk onmogelijk om het pleisterwerk en stucwerk zonder beschadigingen of verspanende handelingen te verwijderen. Hierdoor kunnen asbestvezels vrijkomen, welke schadelijk zijn voor uw gezondheid. Brakke asbestsaneringĀ  BV heeft veel ervaring met het verwijderen van asbest. Wij kunnen u ontzorgen van alle werkzaamheden die bij het verwijderen van uw asbest komen kijken. Maak een vrijblijvende afspraak met ons voor advies op maat.

Kosten verwijderen asbest stucwerk en pleisterwerk

Voor het verwijderen van asbesthoudend pleisterwerk en stucwerk zijn er een aantal factoren die een rol spelen. Denk hierbij aan het oppervlak, soort asbest (risicoklassen asbest) en de grootte van het materiaal. Brakke Asbestsanering BV is gespecialiseerd in het saneren van asbest en kan u een prijs op maat geven. Prijs op maat ontvangen? Vraag dat een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een vrijblijvende offerte aan