Asbesthoudend dakbeschot

Dakbeschot of onderdak dient als bescherming voor de dakisolatie. In huizen die voor 1993 zijn gebouwd is de kans aanwezig dat het dakbeschot is gemaakt van asbest of asbesthoudende materialen in het dakbeschot zijn verwerkt. Deze asbesthoudende platen worden ook wel eterniet platen genoemd. Wanneer er sprake is van asbesthoudend dakbeschot is uw woning of schuur en u wilt deze gaan renoveren of slopen, moet dit worden verwijdert door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf. Brakke Asbestsanering BV heeft de nodige certificaten en deskundig personeel om uw asbest dakbeschot veilig en snel te verwijderen en op een milieuvriendelijke manier af te voeren.

Kosten asbest dakbeschot verwijderen

De kosten voor het verwijderen van asbesthoudend dakbeschot zijn afhankelijk van een aantal factoren. Voordat het dakbeschot verwijderd kan worden, dient er een inventarisatierapport gemaakt te worden. Dit rapport geeft aan waar en wat voor soort asbesthoudende materialen er in uw woning zijn verwerkt. Tijdens het onderzoek wordt vastgesteld in welke risicoklasse het materiaal verwijdert moet worden. Naast de kosten voor het rapport, zijn er de volgende factoren die van belang zijn voor de totale kosten voor het saneren van het asbest dakbeschot:

  • Waar zit het asbest dakbeschot en hoe is dit bereikbaar?
  • Moet er een steiger gezet worden of is een verreiker vereist?
  • Moeten er dakpannen verwijdert worden?
  • Is er sprake van isolatie dat is besmet met asbest?
  • Moet het dak na het saneren waterdicht gemaakt worden?

Om een inschatting te maken van de kosten voor het verwijderen van uw asbest dakbeschot kunt u een vrijblijvende afspraak maken. Tijdens deze afspraak op locatie onderzoeken we globaal van wat voor soort asbest er sprake is en hoe wij dit het beste kunnen verwijderen. Op basis van onze bevindingen kunnen we een offerte op maat voor u maken. Als al duidelijk is waar het asbest zich bevind, kunt u online een offerte op maat aanvragen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Verwijderen van asbest dakbeschot

Het verwijderen en saneren van asbest dakbeschot begint met het verwijderen van tengels en panlatten. Zo voorkomen we dat het asbest dakbeschot breekt of beschadigt. Ook kunnen we u ontzorgen met het afvoeren van eventuele dakbedekking zoals golfplaten, dakpannen of riet. Zodra het asbest dakbeschot vrij is van andere materialen, wordt het dakbeschot op een deskundige wijze verwijdert en in speciale containers geplaats. Wanneer het asbest dakbeschot is verwijdert, kan de constructie er onder schoongemaakt worden.

Asbest dakbeschot herkennen

Asbest dakbeschot komt in verschillende kleuren en maten. Het is daarom niet gemakkelijk om zelf asbesthoudend dakbeschot te herkennen. Het kan zowel wit, bruin of blauw van kleur zijn. Daarnaast zijn er ook materialen waarin asbest is verwerkt. Dit kan lijken om een normale plaat, maar is verwerkt met asbest vezels. Wanneer u dit zelf gaat verwijderen, kunnen er gevaarlijke asbestvezels en stof vrijkomen, die schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Is uw woning voor 1993 gebouwd? Dan is het mogelijk dat er asbest in is verwerkt. Als u niet zeker bent van uw zaak, is het aan te raden een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf in de hand te nemen, die onderzoek doen en een rapport opstellen. Brakke Asbestsanering BV ontzorgt u graag van alle werkzaamheden. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op voor een onderzoek op locatie of vraag online een offerte aan.

Maak online een afspraak

Risicoklassen asbesthoudend dakbeschot

Voor het verwijderen van asbesthoudend dakbeschot zijn er 3 risicoklassen. In risicoklasse 1 is er weinig risico. Er is sprake van hechtgebonden asbesthoudend dakbeschot. Het verwijderen hiervan kan zonder breken of zagen. De kans dat er gevaarlijke stoffen vrijkomen tijdens het saneren is klein.

Er is sprake van risicoklasse 2 wanneer tijdens het saneren niet uit te sluiten is dat het asbesthoudend dakbeschot breekt of dat er is gezaagd moet worden. Tijdens het saneren kunnen gevaarlijke stoffen vrijkomen, met grenswaarde boven de 2.000 vezels/m³.

De laatste risicoklasse is klasse 2a. Hiervan is sprake wanneer het niet te vermijden is dat de asbesthoudende golfplaten breken. Ook is het vrijwel zeker dat er gevaarlijke stoffen vrijkomen tijdens het saneren. De hoeveelheid giftige stoffer ligt boven de grenswaarde van 2.000 vezels/m³. Lees meer over de risicoklassen van asbest.