Asbesthoudende golfplaten

Asbest is een stof die veel werd gebruikt is woningen, schuren en stallen die zijn gebouwd voor 1993. Denk hierbij aan asbesthoudende golfplanten, tussenwanden, panelen, kozijnen, schoorstenen en andere plaatsen rondom uw huis of schuur. Asbest is een gevaarlijke stof die u niet zomaar zelf kunt verwijderen. Voor het verwijderen en saneren van asbesthoudende golfplaten zijn de specialisten van Brakke Asbestsanering BV de juiste keuze. Wij gaan zeer zorgvuldig te werk en verwijderen uw asbesthoudende golfplaten professioneel en op een milieuvriendelijke manier.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor asbest golfplaten verwijderen

Asbesthoudende golfplaten verwijderen

Het verwijderen van asbest golfplaten lijkt een eenvoudige klus. U verwijdert de asbesthoudende golfplaten en brengt deze naar een afvalverwerker. Helaas is het niet zo eenvoudig als het lijkt. Het verwijderen van asbest golfplaten vergt een specifieke aanpak en werkwijze. Allereerst moet er onderzocht worden om wat voor soort asbest het gaat (risicoklassen asbest), hoe we de asbesthoudende golfplaten het beste kunnen bereiken en verwijderen. Moet er een stijger geplaatst worden of kunnen we het asbest eenvoudige verwijderen met een verreiker? Daarnaast moet er onderzocht worden welke materialen nodig zijn om de asbest golfplaten snel en op een veilige manier te verwijderen en af te voeren.

Afzetten van de omgeving

Voordat de asbesthoudende golfplaten verwijdert kunnen worden, wordt het gebied afgezet met asbest afzetlint en waarschuwingsborden. Zo wordt voorkomen dat buren en omwonenden onbedoeld in de buurt komen van de verwijderede asbest golfplaten.

Verwijderen van asbest golfplaten

Wanneer onderzocht is van wat voor soort asbest er sprake is, waar het asbest zich bevindt, de bereikbaarheid in kaart is gebracht en de omgeving is afgezet, kan het verwijderen van de asbest golfplaten beginnen. Lees meer over onze werkwijze voor het verwijderen van asbest golfplaten.

Verwijderen van asbesthoudende golfplaten mag uitsluitend uitgevoerd worden door een deskundig en gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf. Brakke Asbestsanering BV heeft de juiste certificaten en deskundig personeel om de asbest golfplaten veilig te verwijderen en milieuvriendelijk af te voeren.

Risicoklassen asbesthoudende golfplaten

Asbesthoudende materialen zijn er is 3 verschillende risicoklassen. Bij klasse 1 is het risico laag. Het te verwijderen asbest is hechtgeboden asbest in materialen die geen schade of andere gebreken hebben. Het verwijderen van de asbesthoudende materialen kunnen worden verwijdert zonder deze te breken of zagen.

Onder risicoklasse 2 vallen zowel hechtgebonden als niet-hechtgebonden asbesthoudende materialen, waarbij breken van de asbest platen niet uitgesloten kan worden. Er bestaat bij het verwijderen van de asbesthoudende materialen een kans dat er stoffen vrijkomen. Deze kunnen boven een grenswaarde van 2.000 vezels/m³ uitkomen.

Er is sprake van risicoklasse 2a wanneer tijdens het saneren van het asbest niet te vermijden dat de asbest platen breken. Hierbij is het vrijwel zeker dat er asbesthoudende stoffen vrij komen met een grenswaarde van boven de 2.000 vezels/m³. Lees meer over de risicoklassen van asbest.

Herkennen van asbest golfplaten 

Er zijn verschillende soorten asbesthoudende golfplaten. Hieronder staan een aantal soorten asbest beschreven en hoe u deze kunt herkennen.

  • Asbestboard: Dit zijn planten waarbij asbest is vermengd met de houtvezels van de platen.
  • Chrysoliet platen: Het mineraal chrysotiel is verreweg de meest toegepaste vorm van asbest. Chrysolier platen zijn harde vlakke platen van cement vermengd met chrysoliet. Deze platen vindt je terug is veel verschillende materialen zoals dakbedekking, plafondplaten, spouwplaten, kozijnen, kruipluiken en binnenwanden.
  • Amosietplaten: Dit zijn zachte, vlakke platen van cement met amosiet er in vermengd. Deze platen worden veel toegepast als brandwerend materiaal voor hout- en staalconstructies, maar ook in plafonds en daken.

We raden aan om een specialist van Brakke Asbestsanering BV onderzoek te laten doen om te kijken van welke soort asbest er sprake is en wat het risico hiervan is tijdens het verwijderen en saneren. Maak een afspraak voor een vrijblijvend onderzoek.

Kosten verwijderen asbest golfplaten

De kosten voor het verwijderen en saneren van asbesthoudende golfplaten is afhankelijk van een aantal factoren; de oppervlakte van de asbesthoudende golfplaten, de soort asbest, bevestiging van de asbest golfplaten en de verwerking. Gemiddeld bedragen de kosten voor het verwijderen van asbesthoudende golfplaten tussen de €10 en €25 per m². Voor een gerichte kosteninschatting kunt u een offerte op maat aanvragen. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het verwijderen van uw asbest golfplaten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor asbest golfplaten verwijderen