Asbestsanering binnen

Asbest in woningen en huizen

Asbesthoudende materialen werden voor 1993 veelvuldig toegepast. Asbest heeft een hoge isolatiegraad en werd vaak toegepast als brandwerende coats. Daarnaast werd asbest ook verwerkt in cementvloeren, wanden, plafonds, vensterbanken etc.  Bent u van plan om een woning die voor 1993 is gebouwd te gaan verbouwen? Dan is de kans groot dat er asbesthoudende materialen in zijn verwerkt. Daarom is het raadzaam om eerst een asbestinventarisatie uit te voeren. Gebruik van asbest is verboden na 1993 in de realisatie van woningen

Onder asbestsanering binnen vallen onder andere de volgende werkzaamheden:

Asbest in platen en wanden

Asbest binnenshuis is vaak terug te vinden in plaatmateriaal voor isolatie en brandbestendigheid. Denk hierbij aan asbesthoudende muurplaten en plafondcoatings. Maar ook in tussenvloeren werd voor 1993 veel asbest toegepast. Dit asbest is vaak gemengd met cement en is daarom moeilijk te herkennen. Laat daarom altijd een gespecialiseerd asbestsaneringsbedrijf uw situatie bekijken en een asbestinventarisatierapport opmaken. Brakke Asbestsanering BV is de ideale partner voor het ontzorgen van de saneringswerkzaamheden. Wij weken met specialistische teams en gaat deskundig en snel te werk. Zo kunnen wij op een veilige en milieuvriendelijke manier uw asbesthoudende materialen verwijderen en afvoeren. Lees meer over asbest in plafonds. 

Binnen asbest saneren

Is er asbest verwerkt in uw woning en moet dit asbest verwijdert worden? Dat houdt in dat er een werkgebied wordt afgeschermd. Met onderdrukmachines wordt op minimaal 20 pascal onderdruk gebracht. Dit werkgebied is een containment waaraan weer een douchesluis gekoppeld is, waarin de sanering kan plaats vinden. Als het asbest is verwijderd wordt er een eindmeting uitgevoerd om te kijken of er nog restanten zijn en de lucht schoon genoeg is, welke wordt uitgevoerd door een onafhankelijk geaccrediteerd laboratorium. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het saneren van asbest en zijn gecertificeerd. Lees meer over certificering.

Wij kunnen u tijdens dit proces geheel ontzorgen van alle werkzaamheden die erbij komen kijken. We begeleiden u tijdens het gehele proces, zodat uw verbouwing, renovatie of andere werkzaamheden geen vertraging oploopt. 

Heeft u asbest buiten en wilt u dit laten verwijderen of saneren? Lees dan meer over asbest saneren buiten.

Is asbest in een woning gevaarlijk?

Als er asbest of asbesthoudende materialen zijn verwerkt in uw woning, is het niet altijd direct noodzakelijk om dit te laten saneren. Zolang het asbest goed vastzit  in andere materialen (hechtgebonden) kunt u dit gerust laten zitten. Zodra er wordt gesloopt of als u gaat boren of zagen, is het mogelijk dat vezels van het asbest vrijkomen. Deze vezels zijn erg schadelijk voor uw gezondheid doordat ze bij het inademen kankerverwekkend kunnen zijn. Bent u er niet zeker van of er asbest is verwerkt in uw woning? Neem gerust contact met ons op. We adviseren u graag of komen langs om uw situatie persoonlijk te bekijken.

Vraag een offerte aan voor asbest verwijderen

Benieuwd wat de kosten zijn van uw project? Vraag eenvoudig online een offerte op maat aan. Heeft u voorkeur voor persoonlijk contact? Geen probleem. Vul het contactformulier voor een afspraak op locatie. Heeft u andere vragen? Aarzel dan niet op contact met ons op te nemen. We staan u graag te woord.