Asbestsanering binnen

Onder asbestsanering binnen vallen onder andere de volgende werkzaamheden:

  • Afvoerbuizen en schoorstenen
  • Plafondplaten
  • Vloerzeil
  • Warmhoudplaatjes en bloembakken

Asbest in woningen

Bent u van plan om een woning die voor 1994 is gebouwd te gaan verbouwen? Dan is het raadzaam om eerst een asbestinventarisatie uit te voeren. Gebruik van asbest is verboden na 1993 in de realisatie van woningen.

Binnen asbest saneren

Is er asbest verwerkt in uw woning en moet dit asbest verwijdert worden? Dat houdt in dat er een werkgebied wordt afgeschermd. Met onderdrukmachines wordt het op minimaal 20 pascal onderdruk gebracht. Dit werkgebied is een containment waaraan weer een douchesluis gekoppeld waarin de sanering kan plaats vinden. Als het asbest is verwijderd wordt er een eindmeting uitgevoerd om te kijken of er nog restanten zijn en de lucht schoon genoeg is, welke wordt uitgevoerd door een onafhankelijk geaccrediteerd laboratorium. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het saneren van asbest en zijn gecertificeerd. Lees meer over certificering.

Wij kunnen u tijdens dit proces geheel ontzorgen van alle werkzaamheden die erbij komen kijken. Tijdens een dergelijk onderzoek wordt onderzocht of er asbest aanwezig is en of het noodzakelijk is om dit te laten verwijderen. We begeleiden u tijdens dit proces, zodat uw verbouwing geen vertraging oploopt. 

Heeft u asbest buiten en wilt u dit laten verwijderen of saneren? Lees dan meer over asbest saneren buiten.

Is asbest in een woning gevaarlijk?

Als er asbest in verwerkt in uw woning, is het niet altijd noodzakelijk om dit te laten saneren. Zolang het asbest goed vastzit in andere materialen kunt u dit gerust laten zitten. Zodra er wordt gesloopt of als u gaat boren of zagen, is het mogelijk dat vezels van het asbest vrijkomen. Deze vezels zijn erg schadelijk voor uw gezondheid doordat ze bij het inademen kankerverwekkend kunnen zijn. Bent u er niet zeker van of er asbest is verwerkt in uw woning? Neem gerust contact met ons op. We adviseren u graag of komen langs om uw situatie persoonlijk te bekijken.

Vraag een offerte aan voor asbest verwijderen

Benieuwd wat de kosten zijn van uw project? Vraag eenvoudig online een offerte op maat aan. Heeft u voorkeur voor persoonlijk contact? Geen probleem. Vul het contactformulier voor een afspraak op locatie. Heeft u andere vragen? Aarzel dan niet op contact met ons op te nemen. We staan u graag te woord.