Asbestsanering buiten

Brakke Asbestsanering BV saneert asbest zowel binnen als buiten. Bij buiten asbest verwijderen gaat het vaak om asbesthoudende golfplaten op schuren en daken en asbesthoudend dakbeschot in woningen of bijgebouwen. Voordat de asbesthoudende materialen verwijdert mogen worden, moet er een sloopmelding gemaakt worden bij uw gemeente. Voor het aanvragen van de sloopmelding is een asbestinventarisatierapport verplicht. Zodra het rapport is opgesteld, kan het verwijderen van het asbest beginnen.

Soorten asbest buitensanering

Onder asbest saneren buiten vallen de volgende soorten asbesthoudende materialen:

Asbestinventarisatierapport

Uit het asbestinventarisatierapport blijkt op welke plaatsen in uw woning, schuur of stal asbesthoudende materialen zitten. Er zijn veel bekende plaatsen waar asbesthoudende materialen verwerkt kunnen zijn en kunnen snel herkend worden. Soms zitten de asbesthoudende materialen op onverwachte plaatsen en worden ze alleen herkend door een professional. Ook is het mogelijk dat asbesthoudende materialen pas zichtbaar worden tijdens destructief onderzoek, bijvoorbeeld als asbestcement is gebruikt in de fundering van uw gebouw. In het asbestinventarisatierapport moeten alle asbesthoudende materialen en relevante informatie staan.

Vraag een asbestinventarisatierapport aan

Werkwijze asbest saneren buiten

Bij buitensanering wordt het gebied afgezet met asbest afzetlint en waarschuwingsborden en de douchewagen (decontaminatie-unit) wordt bij het gebied geplaatst. Na het invullen van de registraties kan de sanering beginnen. Na het verwijderen van het asbest, het schoonmaken van de omgeving en na inspectie van een onafhankelijk geaccrediteerd laboratorium ontvangen wij de vrijgave.

Brakke Asbestsanering BV is een gespecialiseerd bedrijf is het verwijderen en saneren van asbest. Onze medewerkers zijn gecertificeerd, deskundig en kunnen op een veilige en snelle wijze uw asbesthoudende materialen saneren en op een milieuvriendelijke manier afvoeren. Lees meer over onze certificaten.

Kosten asbest saneren buiten

De kosten voor het verwijderen en saneren van asbest buiten hangt af van een aantal factoren. Uit het asbestinventarisatierapport wordt duidelijk waar asbesthoudende materialen zijn verwerkt. De hoeveelheid van de asbesthoudende materialen heeft grote invloed op de totaalprijs. Daarnaast zijn de bereikbaarheid en de soort asbest (risicoklassen asbest) belangrijke factoren. Het asbest moet op een veilige manier verwijdert worden. Hierbij kan er sprake zijn van het plaatsen van een steiger of het gebruik van een verreiker. Om een indicatie van de kosten voor het verwijderen en saneren van het asbest te ontvangen, kunt u een afspraak met ons maken. Wij komen vrijblijvend bij u langs om te kijken waar asbesthoudende materialen in uw woning of schuur zit. Op basis van deze informatie kunnen wij u een richtprijs geven. Zodra het asbestinventarisatierapport is opgesteld, kunnen we een offerte op maat voor u maken. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of vraag online een offerte aan.

Asbest golfplaten of schuren en stallen

Voor (asbesthoudende) golfplaten op schuren en stallen geldt hetzelfde als asbest in woningen. Is de schuur of stal voor 1993 gebouwd? Dan is de kans groot dat er asbest in is verwerkt. Asbesthoudende golfplaten zijn een risico voor uw gezondheid en het milieu. Dit komt doordat het asbest in weer en wind staat en de kans op verweren groot is. Verweren houdt in dat uw dak kan beschadigen door weer, wind of mos. Hierdoor kunnen de asbest vezels in de golfplaten vrijkomen. Asbest komt vooral voor in golfplaten, maar ook in andere dakbedekking als dakleien, dakbeschot of bitumen. Lees meer over verwijderen en saneren van asbest golfplaten.

Zijn er in uw woning asbesthoudende materialen verwerkt of wilt u weten of er sprake is van asbest binnen in uw woning? Lees dan meer over asbestsanering binnen.

Asbest zelf verwijderen of laten saneren

U bent vrij om zelf het asbest uit uw woning of schuur te verwijderen en deze af te voeren (tot 35m²). Let hierbij wel dat het asbest op de juiste manier afgevoerd moet worden en het verwijderen zelf op de juiste manier moet gebeuren. Bij slopen is de kans aanwezig dat zeer schadelijke asbestvezels ingeademd worden met alle gevolgen van dien. Bij grotere projecten is het vaak gemakkelijker en goedkoper om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen om het hele proces voor u te verzorgen Vaak is dit zelfs verplicht. Brakke Asbestsanering BV weet als geen ander hoe dit proces in elkaar steekt en gaat veilig en snel te werk. Meer weten over de wijze waarop wij te werk gaan? Lees dan meer over onze werkwijze.

Vraag een offerte aan voor asbest verwijderen

Benieuwd wat de kosten zijn van uw project? Vraag eenvoudig online een offerte op maat aan. Heeft u voorkeur voor persoonlijk contact? Geen probleem. Vul het contactformulier voor een afspraak op locatie. Heeft u andere vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan u graag te woord.