Werkwijze

Voor het saneren van uw asbest volgt u de volgende stappen.

 1. Aanvraag
  U doet als eerste een aanvraag bij ons. Dit kan door een offerte aan te vragen via het contactformulier of bellen naar 0522476369 . Om u de juiste te kunnen geven hebben wij inventarisatie rapport en/of omschrijving en foto’s nodig. Indien nodig komen we graag ter plekke de situatie beoordelen. Voor we starten met de sanering komen we bij u langs om de sanering met u door te nemen. Bij opdracht stuurt u de getekende offerte retour en zetten we het proces in werking
 2. Asbestinventarisatie
  Voorafgaand aan sloop, verbouwing of renovatie bent u bijna altijd verplicht om een sloopmelding in te dienen bij uw gemeente. Hiervoor bent u een asbestinventarisatierapport nodig. Wij kunnen deze aanvraag voor u verzorgen.
 3. Indienen sloopmelding
  Bij een asbestsanering is er altijd een sloopmelding nodig. Wij kunnen de aanvraag voor u doen als inventarisatie rapport bij ons binnen is. Het duurt maximaal vier weken en minimaal 5 werkdagen voor het afgegeven moet worden.
 4. Meldingen aan bevoegd gezag
  Wanneer de sloopmelding binnen is en de termijnen verlopen zijn kunnen we het werk melden. Dat doen wij online voor u in het LAVS  bij de Arbeidsinspectie, Certificerende Instelling en Gemeente. Als u sloopmelding zelf heeft aangevraagd ontvangen we die graag 2 weken voor de sanering.
 5. Opstellen van het projectwerkplan
  In het projectwerkplan gespecificeerd hoe het asbest verwijderd gaat worden en hoe het eindresultaat opgeleverd wordt. Hier staan de gegevens, risico’s maatregelen en registraties in.
 6. De asbestsanering
  Onze DTA-medewerkers (Deskundig Toezichthouder Asbestsloop) houden toezicht tijdens de werkzaamheden en zorgen er voor dat alles goed verloopt. Samen met de Dav-ers  (deskundigasbestverwijderaars) voeren ze de werkzaamheden uit.
 7. Inspecties
  Metingen en inspecties  worden door een onafhankelijk gecertificeerd laboratorium uitgevoerd. De stortbewijzen en vrijgaves worden in het LAVS gezet en naar de opdrachtgevers gestuurd.

Voor meer vragen kunt u met ons contact opnemen.